Samsung poprvé ukázal ohebný telefon: Bude mít rovnou dva displeje

 
Po mnoha letech jsme se dočkali, od prvního teaseru na ohebný telefon uběhlo dlouhých 6 let, před čtyřmi roky jsme mohli vidět reklamu s telefony budoucnosti. A právě zařízení v této reklamě v mnohem připomíná ohebný telefon, který dnes poprvé Samsung ukázal veřejnosti. Má stejný mechanismus otevírání a rovněž má i druhý displej pro režim telefonu. Dnešní odhalení se točilo hlavně kolem ohebného displeje, na samotný telefon si musíme počkat do jara příštího roku.

Samsung představil Infinity Flex Display, která bude chloubou ohebných telefonů

Dnes se bohužel nejednalo o kompletní odhalení telefonu, nicméně i tak jsme se dozvěděli několik klíčových vlastností. A to například, že ohebný telefon bude mít dva displeje. První bude klasický displej pro ovládání v režimu telefonu. Pak má ale druhý ohebný displej s úhlopříčkou 7,3 palce.
ohebny displej samsung flex
Uživatelé dostanou to nejlepší z obou světů: kompaktní smartphone, který lze rozbalit, a otevřít tak větší imersivní displej pro  sledování obsahu. Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Současně se na větším displeji dají používat tři aktivní aplikace.


Samotný design telefonu se vůbec nebude blížit k tomu, co můžeme vidět na fotkách a videích. Protože se stále jedná o prototyp, tak Samsung telefon vložil do speciálního boxu, který design skrývá. Nebude mít tak velké rámečky kolem a nebude rozhodně hranatý.
samsung-ohebny-telefon
Samsung se vydal cestou zakulacených prvků, což ukázal i v novém uživatelském prostředí s názvem ONE UI. V neposlední řadě Samsung přizval Google ke spolupráci. Android už brzy bude počítat s podporou ohebných telefonů.

Co říkáte na ohebný telefon a displej od Samsungu?

Zdroj: theverge.com

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ďábelské toasty s mletým masem

Poradíme, co dělat, když na mobilu nefunguje displej na dotyk

Horoskop pro den 8.2.2018!