Google Mapy získávají překladač. Už se nemusíte stydět zeptat na cestu

google mapy google překladač

Google Mapy získávají poměrně zajímavou funkci. Jedná se o integraci aplikace Google Překladač přímo do map, což nám dosti ulehčí komunikaci s ostatními lidmi. Ano, většinou se do cílové destinace dostaneme, aniž bychom mluvili a ptali se na cestu ostatních, přesto občas taková situace nastane.
Pokud se nacházíte v cizím státě a nevíte, jak se město, památka či daná oblast nazývá v lokálním jazyce, Google Překladač vám pomůže přímo v aplikaci. Nemusíte se tak stydět za špatné vyslovení nebo zkomolení cílového místa. Stačí klepnout na místo, které chceme přeložit a následně na reproduktor. Aplikace nám automaticky přeloží místo do úředního jazyka dané země. Na výběr nám dá ale z více variant (např. ve Belgii nám dá na výběr z francouzštiny, němčiny i nizozemštiny).

K tomu, aby vám nová funkce běžela je zapotřebí mít nainstalované jak Google Mapy, tak Google Překladač. Americký gigant ale myslel také na to, kdybyste chtěli kolemjdoucímu poděkovat či jinak pokračovat v konverzaci. V překladači tak můžete hledat další fráze, aniž byste opustili Google Mapy. Dle The Verge má být funkce dostupná ještě tento měsíc a to jak pro Android, tak pro iOS. Se spuštěním bude podporováno více než 50 jazyků s tím, že další mají přibýt ještě letos.

Využijete překladač v aplikaci Google Mapy?




Zdroj: theverge.com

Komentáře

  1. V poslední době teda moc přesný nejsou, nebo mi přijde, že celkově ta kvalita GPS signálu padla. Zrovna když jsme jeli nakupovat nějaké doplňky do kuchyně, tak nás zavedla někam do horoucích pekel a obchod ukazovala jinde než byl (rozdíl cca 100 metrů, ale i tka). Za mě tedy lepší využít Mapy.cz, které mají i offline verzi.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ďábelské toasty s mletým masem

Poradíme, co dělat, když na mobilu nefunguje displej na dotyk

Horoskop pro den 8.2.2018!