Google má citlivá zdravotní data desítek milionů uživatelů



Dle deníku The Wall Street Journal shromažďuje Google citlivá zdravotní data milionů amerických občanů. A neinformoval o tom ani pacienty, ani lékaře. Dle deníku sdílí Ascension, což je druhý největší zdravotnický systém v USA laboratorní výsledky s Googlem. Je to problém?
Diagnózy a záznamy o hospitalizaci, zdravotní historii, výsledky laboratorních testů, jména, data narození, bydliště. To vše sdílí firma Ascension s Googlem. Projekt je nazván “Project Nightingale” a osoba, která je s ním spojena anonymně poskytla informace o tom, že má k informacím přístup nejméně 150 zaměstnanců Googlu a to rovnou o desítkách milionů pacientů. Dle zdroje používá americký gigant tyto data k vytvoření nového softwaru, který bude poháněn umělou inteligencí. Více informací o něm ale neposkytl.
google citlivá zdravotní data

Přesto, že se může na první pohled zdát, že Google porušil soukromí, není to tak. Zákon v USA o odpovědnosti ve zdravotnictví (HIPPA) obvykle umožňuje nemocnicím sdílet data s obchodními partnery, aniž by pacientům sdělil, že jsou tyto informace použity. Google se tak vedle Amazonu, Applu či Microsoftu snaží o získání významné role ve zdravotnictví. Uvidíme, jak se situace vyvine dále a co si pro nás Google chystá.

Co říkáte na to, že má Google citlivá zdravotní data uživatelů?



Zdroj: engadget.com

Komentáře

  1. Já občas žasnu nad tím, co na mě Google všechno ví a jak intuitivně nabízí reklamu. Do práce jsme teď sháněli nové pákové kávovary. Byla kolem toho taková krátká porada, proběhla rychlá rešerše na firemním netu ještě na poradě, přišla jsem domů, zapla YouTube a taková nálož různých výrobců, firem, a dalších shopů, které se zabývají kafem, kávovary a celkově kávovou kulturou mě fakt poslala do kolen. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ďábelské toasty s mletým masem

Horoskop pro den 8.2.2018!

Poradíme, co dělat, když na mobilu nefunguje displej na dotyk