Samsungy Galaxy S10 nabídnou moderní optickou čtečku otisků prstů

  

Aktualizováno 18. 7. 2018

Další střípek do skládačky jménem Samsung Galaxy S10 přibývá dnes. Nové informace se týkají čtečky otisků prstů. Samsung by měl namísto obvykle používané optické čtečky vsadit na ultrazvukovou, která je modernější, skenuje 3D otisk a pracuje rychleji. Navíc je kompatibilní nejen s OLED panely. Na druhou stranu tuto možnost Samsung nevyužije, řada Galaxy S10 bude samozřejmě nabízet Super AMOLED displeje. V tuto chvíli není jisté, zda Samsung využije vlastní řešení optické čtečky, či vsadí na technologii Qualcommu. Jak již víme, že řada Galaxy S10 nabídne hned tři různé varianty. S optickou čtečkou otisků prstů přímo v displeji bychom se měli setkat u dvou z nich. Základní verze si zřejmě vystačí s tradiční čtečkou na zádech. Výhledově má Samsung optické čtečky nasadit do dalších smartphonů. Zmiňuje se Samsung Galaxy Note 10 a některé modely řady Galaxy A v příštím roce.



Aktualizováno 9. 7. 2018

Z minula již víme, že Galaxy S10 zřejmě dorazí ve třech verzích. Ty se dnešním dnem trochu více odhalují. Základní s označením Galaxy S10 bude mít 5,8palcový Super AMOLED displej a na zadní straně duální fotoaparát s 12 megapixely, přičemž jeden z nich bude teleobjektivem. Prostředí Galaxy S10+ nabídne 6,2palcový Super AMOLED displej a trojitý zadní fotoaparát, kde bude klasický + širokoúhlý snímač a teleobjektiv s kombinací rozlišení 12+12+16 megapixelů. Vrcholný Galaxy S10+ (shodné označení) má mít 6,44palcový Super AMOLED displej, stejný trojitý zadní fotoaparát a na čelní straně duální selfie kameru, což bude jedna z jeho odlišností. Specifikace čelních kamer nejsou známé, avšak lze předpokládat, že Samsung nasadí stejný modul jako v Galaxy A8 (2018), tedy kombinaci 16+8 megapixelů.


Vrcholný model řady Galaxy S10 by mohl mít duální čelní kamerku jako Galaxy A8

Aktualizováno 26. 6. 2018

Po nějakém čase se objevily další spekulace týkající se budoucí jubilejní řady Galaxy S10. Aktuálně se hovoří o tom, že jihokorejský výrobce připravuje tři verze lišící se počtem fotoaparátů. Základní verze má nabídnout 5,8palcový displej bez zakřivení a na zadní straně jeden fotoaparát. Zlatá střední cesta bude mít opět 5,8palcový panel, avšak po bocích zakřivený. Na zadní straně bude duální fotoaparát. Vrcholná verze má mít více než 6palcový zobrazovač se zakřivením a na zadní straně hned trojici fotoaparátů. Inspirace u Huawei je zřejmá, avšak Samsung velmi pravděpodobně použije jiné senzory a možná nastavení.


Letošní vrchol představoval duální fotoaparát

Aktualizováno 1. 6. 2018

Další střípek do skládačky jménem Samsung Galaxy S10 uniká. Jihokorejský výrobce údajně zvažuje nasazení reproduktoru přímo do displeje. Samotný zvuk by se pak šířil formou vibrací. Nejde o vyloženě přelomovou technologii, prvně ji využilo Xiaomi v prvním Mi MIXu. Samsung by však jakožto vůbec největší světový výrobce mobilních telefonů mohl vzkřísit a nasadit do své jubilejní vlajkové lodi.

Původní informace ze 17. 4. 2018

Dvojice Galaxy S9 a S9+ se ještě pořádně neohřála na pultech obchodů a už tu máme první střípky informací o nástupci. Podle důvěryhodného zdroje se prý korejský gigant začal okamžitě soustředit na Galaxy S10, a to tak moc, že prý právě dnes kompletně dokončil finální design nadcházející vlajkové lodi. Pokud však doufáte v nějaké experimenty či skládací konstrukci, musíme vás zklamat. Samsung podle všeho velké výročí své vlajkové řady nijak zvlášť neoslaví, jako tomu bylo třeba u Applu s iPhonem X.



Telefon se nemá vzhledově od svých předchůdců výrazně odlišovat a jeho středobodem bude opět Infinity Display, který možná jen lehce zvětší svou úhlopříčku a smrsknou se nepatrně rámečky kolem něj. Má to však i své výhody. Sice se opět nedočkáme velkých změn vzhledu, ale odpůrci „notche“ se alespoň nemusejí obávat výřezu displeje i u Samsungu. Tomuto trendu korejský obr zkrátka nepodlehne. Nový Infinity Display se má začít vyrábět v listopadu letošního roku.Vzhledem k nedávným únikům patentovaných vzhledů s výřezem i kompletně bez rámečků bychom tyto zprávy ale brali přeci jen s rezervou. Je ovšem také klidně možné, že z těchto patentů nikdy žádný telefon nevznikne a i kdyby ano, nemusí to být ještě Galaxy S10. Přeci jen máme před sebou do odhalení ještě rok, což je dostatečná doba na to, aby se vzhled S10 s každým novým unikem měnil, jak už tomu téměř vždy bývá.



Kromě displeje prozradil zdroj také pár dalších detailů ohledně výbavy telefonu. Galaxy S10 má mít už konečně čtečku přímo v displeji, což jsme sice slyšeli už nesčetněkrát, ale tentokrát bychom si na to už i klidně vsadili. Ve vývoji je také nový fotoaparát snímající své okolí ve 3D. Tento nový modul je přitom údajně navržen ve spolupráci s Mantis Vision (izraelská společnost zabývající se 3D fotoaparáty) a Woodgate.


Zdroj: mobilenet.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ďábelské toasty s mletým masem

Poradíme, co dělat, když na mobilu nefunguje displej na dotyk

Horoskop pro den 8.2.2018!