Odešlete zprávu a pak ji smažete. Facebook chystá novinku



 Výsledek obrázku pro facebook


Někteří uživatelé zpozorovali, že jim mizí zprávy od vrcholných představitelů Facebooku. Taková funkce však běžně dostupná není. Zástupci společnosti přiznali, že možnost mazat odeslané zprávy by měla být časem skutečně nasazena.

Kolem Facebooku je v posledních týdnech skutečně živo. Aby toho nebylo málo, vynořily se informace o tom, že zprávy od Marka Zuckerberga a dalších předních představitelů Facebooku začaly záhadně mizet. Šlo o podezřelé akce, neboť možnost zcela smazat odeslanou zprávu (nikoliv jen z vašeho telefonu) běžní uživatelé nemají. Pod nátlakem uživatelů Facebook serveru TechCrunch potvrdil, že opravdu došlo ke smazání některých odeslaných zpráv. Stalo se tak ale až poté, co se redaktoři serveru Techcrunch vytasili s potvrzením formou e-mailu, že ke smazání opravdu došlo.

V následné reakci na novou skutečnost se Facebook rozhodl poodkrýt své budoucí plány. V nich počítá se spuštěním funkce mazání odeslaných zpráv pro všechny uživatele. Zároveň zástupci společnosti dodali, že v tuto chvíli nelze přesně určit časový horizont nasazení této funkce. Současně doplnili, že již nebudou přistupovat k mazání zpráv od svých čelních představitelů a dosavadních kroků litují.

Dozvěděli jsme se také odůvodnění, které zástupce společnosti vedlo k mazání zpráv. Facebook k tomuto kroku údajně přistoupil po úniku e-mailových komunikací ve společnosti Sony v roce 2014. Zprávy vrcholných představitelů Facebooku tak měly v rámci právní ochrany omezenou dobu platnosti, po jejímž uplynutí došlo k automatickému odstranění.


Zdroj: mobilenet.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ďábelské toasty s mletým masem

Horoskop pro den 8.2.2018!

Poradíme, co dělat, když na mobilu nefunguje displej na dotyk