Velikonoce za dveřmi! Vyrobte si vtipné věnce do okna i na dveře

Výsledek obrázku pro velikonoce
Velikonoce jsou tu už za dva týdny, a tak je čas pustit se pomalu do příprav. A jestli rádi tvoříte nebo s dětmi vyrábíte různé dekorace, máme pro vás skvělé tipy na veselé věnce.
Článek
Základem dnešních pěti věnců je jakýkoli korpus – polystyrenový, slaměný nebo třeba proutěný. A jak ho ozdobíte, hodně záleží na vaší fantazii i na tom, jaký materiál máte aktuálně ve své kutilské komoře. Budete-li muset na nákupy, všechno potřebné většinou pořídíte v papírnictví či specializovaných galanteriích. Pak už jen stačí nachystat hlavní zbraň v podobě tavné pistole a pustit se do práce. Některé věnce vám zaberou jen pár minut.
S peřím a kuřátkem
Jako základ pro tuhle opeřenou krásu je dobré nejprve omotat korpus nějakou stuhou – barevné peří, které na ni přilepíte tavnou pistolí, bude lépe držet. Doprostřed usaďte kuřátko v hnízdě. Hotový věnec můžete ještě ozdobit drobnými dekoračními vajíčky na pentlích.

S pestrými vajíčky

Na proutěný věnec přilepte kousek mechu – může být jak umělý, tak živý ze zahrádky – a lepidlem k němu připevněte pár drobných ozdobných vajíček. Uprostřed věnce navažte provázek a i ten okrášlete – třeba jako my umělými kraslicemi s líhnoucími se kuřátky na kolíčku.

Chundelatá ovečka

K jednoduchým dekoracím patří i ovečka – korpus věnce stačí omotat ovčí česanou vlnou a hlavu vystřihnout z černé čtvrtky či pevných desek. Kousíček vlny ještě přilepte nad pohyblivá očka (i ta pořídíte v papírnictví) a pusu domalujte bílým či stříbrným fixem.

Romantický tyl

Věnec z růžového tylu bude vypadat krásně i na velikonočně prostřeném stole. Z tylu si nastříhejte asi 30 až 40 centimetrů dlouhé a 5 centimetrů široké pruhy a uvažte je na smyčku okolo korpusu. Stejný postup najdete i při uvazování tylové sukně.

Zajíček v jutě

I tuto dekoraci obměňujte podle fantazie. My jsme na polystyrenový věnec přišpendlili kousky juty, ovšem můžete ho stejně dobře omotat stuhou či vlnou. Pak už jen zakupte v papírnictví polystyrenovou kouli o průměru sedm až deset centimetrů a ozdobte ji jako hlavu zajíce – ke korpusu ji snadno připevníte párátkem. Nakonec z papíru a dekorativního růžového filcu vystřihněte tlapky a přilepte je tavnou pistolí.
Zdroj: https://www.prozeny.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ďábelské toasty s mletým masem

Poradíme, co dělat, když na mobilu nefunguje displej na dotyk

Horoskop pro den 8.2.2018!