Pogy se vrací v oficiální mobilní hře. Podporují i rozšířenou realitu



Pamatujete si Pogy? Hru, která byla oblíbená na přelomu tisíciletí. Pokud ano, tak si budete moct na své dětství zavzpomínat již zanedlouho v mobilní hře. Pokud jste příliš mladí, abyste si Pogy pamatovali, tak vás hra může zajímat také. Má totiž přinést zajímavé využití rozšířené reality.

Pogy v mobilu se musí nejprve zaplatit přes Indiegogo

Poslední roky to vypadá, že se herní vývojáři vracejí ke klasickým hrám, které byly oblíbené 20 a více let zpátky a doufají v podobný úspěch jako měl Pokémon Go Zrovna nedávno jsme recenzovali Tamagotchy, což je přesně ta hra, která “frčela” ve stejné době jako Pogy.
   

U pogů je to však trochu komplikovanější, nestojí za ní nějaká velká společnost, ale Compton Technology se světovou POG federací. Ta zajišťuje to, že se jedná o oficiální hru. Pokud se na ni tedy dostane. Pogs: The Mobile Game, jak se oficiálně nazývá, nejprve musí uspět na indiegogo, kde vývojáři požadují 50 tisíc dolarů. V době psaní článku mají vybráno 10 procent a ještě měsíc do konce kampaně.

A co to vlastně ty Pogy jsou? Kartonová kolečka, která na jedné straně mají logo POG nebo jsou prázdné. Na druhé straně pak můžou být zajímavé ilustrace a fotografie. Celá hra funguje tak, že si vsadíte společně s protihráčem určitý počet pogů do banku. Vzhůru nohama je pak postavíte na sebe do “komínku” a speciální kovovou nebo plastovou verzí Pogu se do komínku strefujete. Pogy které přitom otočíte ilustrací či fotografií nahoru, pak získáváte. Takhle se hráči střídají až do té doby, než zůstane poslední POG. A to je v podstatě celá hra. Někteří to nazývají bránou ke gamblingu, protože nebyl problém prohrát většinu svých pogů během několika minut.


A mobilní hra bude fungovat úplně stejně, akorát ve virtuálním světě. Své virtuální Pogy budete vsázet a následně doufat, že jich vyhrajete co nejvíce a neztratíte vaše oblíbené. Zajímavé zapojení rozšířené reality je i v tom, že vaše fyzicky vlastněné Pogy půjdou naskenovat do hry. Pokud se kampaň povede, tak by hra měla být k dispozici ještě tento rok, a to na Android i iOS.


Hráli jste Pogy? Máte ještě někde schovanou vaši sbírku?

Zdroj: www.svetandroida.cz/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ďábelské toasty s mletým masem

Horoskop pro den 8.2.2018!

Poradíme, co dělat, když na mobilu nefunguje displej na dotyk