Ďábelské toasty s mletým masem
Pamatujete si ještě konzervy Trenčiansky párok s fazuľou a Ďábelské toasty? Neobešel se bez nich žádný delší pobyt pod stanem či na chatě. A i když se doba změnila a už i v přírodě vařím a připravuji zdravější jídla, někdy se mi po nich zasteskne. Zjistila jsem ale, že domácí verze ďábelských toastů je překvapivě rychlé a snadné jídlo – do půlhodiny máte večeři na stole. Dome vedeme spory o sýr – tvrdím, že není nutný. Mužská část rodiny na něm trvá. A jak to máte vy?
Zdroj:https://www.prozeny.cz
Ingredience pro 6 porcí
Na masovou směs:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce octa
- 1 lžička tmavého cukru
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 250 g rajčatového pyré
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička soli
- 1 špetka pepře
- 2 lžíce oleje
K podávání:
- 1 bochník chleba
- 200 g sýru čedar
- 1 stroužek česneku
Postup
Krok 1: Ve větší a hlubší pánvi rozpalte olej. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kostičky a osmahněte. Přidejte mleté maso, vařečkou ho podrťte a opékejte spolu s cibulí, až se vyvaří všechna tekutina, kterou maso pustí.Krok 2: Maso osolte, opepřete, přidejte dva prolisované stroužky česneku a chilli papričku nakrájenou na tenké proužky. Množství papričky odhadněte podle její síly a strávníků. Zamíchejte a přidejte rajčatový protlak (koncentrát) a hořčici. Opět řádně zamíchejte.Krok 3: Vlijte do pánve rajčatové pyré a přidejte cukr a ocet. Pod pokličkou duste přibližně 20 minut, až se chutě propojí a vznikne kompaktní, ale vlhká směs. Ke konci dušení prolisujte do pánve poslední stroužek česneku.Krok 4: Zatímco se připravuje maso, opečte nasucho krajíce chleba, nahrubo nastrouhejte sýr a předehřejte gril. Krajíce chleba lehce potřete česnekem, navršte na ně hotovou masovou směs, posypte sýrem a ještě krátce zapečte pod grilem.
Komentáře
Okomentovat