Kam na pivo? Objevte nejlepší pivovary v ČR

  Kam na pivo? Poradí vám nejlepší pivní aplikace
K létu u nás neodmyslitelně patří orosený půllitr piva. A že to už dlouho není jen o Plzni nebo Gambrinusu, dokládá raketový růst popularity menších pivovarů. Pivovary Lobkowicz nebo Staropramen už jim také museli uvolnit cestu. Jak je najít, co nabízí a jaké akce se konají v okolí, to vše vám prozradí aplikace, které jsme pro vás dnes připravili. Ať už se vydáte na pivní výlet, nebo vás jen přepadne chuť uprostřed odpoledne, jedinečný pivní zážitek už nebude těžké najít.

Pivo: ležák nebo IPU?

Než se pustíme do tipů na aplikace, které vám pomohou najít nejlepší výčep v okolí, připomeňme si, co vše můžete chtít hledat. Piva u nás už dávno nejsou o tom, jestli chcete desítku nebo dvanáctku. Hlavně zásluhou menších pivovarů se rozšířily nové druhy piv, mezi ty nejúspěšnější můžeme zařadit IPA nebo APA. Indian/American Pale Ale se liší jak výrobou, tak chutí. Za jejich vznik vděčíme poptávce na pivo z dob Britské Východoindické společnosti kolem konce 18. století. Poté, co svrchně kvašený typ piva získal na popularitě v Británii, začal se vařit i z amerického chmelu. Americká metoda přináší oproti britské o něco slabší míru alkoholu, společně se pak vyznačují plnou, lehce nasládlou chutí. A jak a kde taková piva hledat?

Kde všude pivní komunita žije?

Podle nás je nejlepším pomocníkem pro pivní dobrodružství aplikace Pivovary. Stovky uživatelských hodnocení, přehledná mapa nebo seřazení dle oblíbenosti. To vše vám Pivovary od MobileSoftu naservírují, navíc v hezkém kabátu. Appka funguje bez přihlášení, je zdarma a v katalogu nabízí stovky menších i větších pivovarů k navštívení. Po vytvoření profilu navíc můžete zaznamenávat své pivní výlety, včetně hodnocení, fotek a přehledně si uspořádat své oblíbené pivovary, kam byste se v budoucnu chtěli vrátit.

     
     
Brewee - breweries navigator

Jaké pivo si vybrat přesně na(d) míru?

Kde budete chtít hledat, to už je jen na vás. Buď můžete aplikaci nechat vyhledat nejbližší pivovary podle vaší polohy, nebo se vydat na cestu mapou a nalézt to nejlepší, co bude k navštívení v cíli vašeho výletu. Po rozkliknutí kýženého místa vás přivítá fotogalerie, kontakt a celkové hodnocení ostatních uživatelů. Víte tak vždy naprosto přesně, co vás bude čekat a jednoduše se tak vyvarujete zklamání. Pokud byste potřebovali ještě o něco více informací, za vyzkoušení stojí České pivovary. Tato aplikace má zabudovanou čtečku zpráv o pivě a ve svém katalogu nabízí i už zavřené, nebo naopak brzy otvírající pivovary.

     
     
České pivovary


Jak najít ty nejlepší pivní akce?

Za zmínku také stojí aplikace Untappd, která nabízí například informace o pivních akcích. Funguje na principu Check-inů, podobně jako Swarm/Foursquare, nabízí odznáčky podle počtu vašich návštěv a hodnocení. Není ale tak svižná a její zaměření je spíše na turisty, než opravdové pivní fajnšmekry.
     
     
Untappd - Discover Beer
Pokud se tedy chystáte v blízké době na výlet, který byste chtěli spojit s vyzkoušením nabídky menšího pivovaru, neváhejte a stahujte. Na výběr je toho mnohem více, než byste čekali. Patříte-li naopak k odborníkům a mohli byste pomoci svými recenzemi ostatním správně vybrat, kam zajít na nejlepší dvanáctku, komunita vaše rady ocení.

Podělte se s námi o vaše tipy kam zajít na pivo




Zdroj: www.svetandroida.cz


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ďábelské toasty s mletým masem

Poradíme, co dělat, když na mobilu nefunguje displej na dotyk

Horoskop pro den 8.2.2018!